Alergie na vlašské ořechy

Chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby syrové vlašské ořechy mohly vyvolat alergii - silný průjem s následnou nevolností a ztráty bezvědomí. Stalo se to mému manželovi již podruhé, krom ořechů jedl běžnou stravu.Jak s tímto zjištění naložit ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Naďo, vlašské ořechy určitě mohou vyvolat nejrůznější alergie. Alergie se typicky neprojevuje průjmy, ale většinou kožními vyrážkami nebo otoky (i krku s pocitem dušení). Pokud jste si jistá, že vlašské ořechy byly v pořádku (nikdo jiný podobné potíže neměl), doporučuji konzultaci u gastroenterologa a vlašským ořechům se vyhýbat.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Postupné problémy | Od: Jana | 11.12.2009 18:45
Já se poprvé z vlašských ořechů také potýkala s průjmem. Brala jsem, že jsem ho snědla hodně. Podruhé jsem jich snědla méně a průjem byl také. Měla jsem je včera za účelem přírodního projímadla (jsem těhotná a trpím zácpou), měla jsem jich hrst (cca 70g) a kromě průjmu jsem poté také zvracela a měl pocit, že sebou seknu. Pocení, slabost. Když to není alergie, co to může být?
reagovat
re:Postupné problémy | Od: Veronika | 9.5.2016 15:43
Dobrý den , včera večer jsme s přítelem snědli
každý cca hrst vlašských ořechů , bylo vše v
pohodě až dnes jakmile jsme se drobet najedli
začaly křeče do břicha , zvracení , průjem, bolest
spodních předních zubů a i jsem měla pocit že
každou chvíli s sebou seknu přítel to samé . Ted se
z toho dostáváme už je o něco lépe ale myslela
jsem že je po nás!
reagovat
re:re:Postupné problémy | Od: Petra | 2.10.2016 17:29
Dobry den. Moje dcerka 3 roky a 3
mesice, mela vcera u babicky cerstve
vlasske orechy. Dnes dopoledne z
niceho nic asi 5x ihned po sobe
zvracela, prevazne vodu, protoze jeste
nic moc nejedla a odpoledne s
odstupem zatim 2x vodnaty prujem.
Myslite ze je to alergie nebo jich
mohla mit moc? Po susenych jsem to
nepozorovala.
reagovat
re:re:re:Postupné problémy | Od: uLékaře.cz | 2.10.2016 18:18
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Smrkáte i v létě? Stálá rýma může být projevem alergie
Senná rýma zabíjí sexuální život
Články: Senná rýma zabíjí sexuální život
Senná rýma není jen plný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Cukrovka - Diabetes Mellitus
Články: Cukrovka - Diabetes Mellitus
Diabetes mellitus, cukrovka...
24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Články: 24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Pokud trpíte revmatoidní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: