Als

Dobrý den, obávám se vážné nemoci - als, myslíte že jsou mé obavy zbytečné? Mé problémy začaly letos v březnu, kdy jsem měla strašné závratě, zvracela jsem, měla jsem návaly hlavy, kdy jsem měla pocity na zkolabování byla jsem hospitalizována na neurologii. MRI byla vyloučena roztroušená skleróza. Tyto problémy trvaly měsíc a přidal se k nim pocit velmi těžkých končetin, strašná celodenní únava, špatná obratnost prstů na rukou, nohy a ruce jsem cítila jakoby částečně, nadměrné pocení, špatné vidění a přecitlivělost na světlo, kvůli závratím jsem nemohla více jak 2 měsíce chodit sama ven, nemožnost ohnout se a předklonit hlavu. EMG bylo negativní. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někdy mohou závratě až zvracení vyvolat blokády v krční páteři, takže vyšetřit neurologem, popřípadě rehabilitačním lékařem, dále doporučuji provést vyšetření na borelie, chlamydie apod, skrz únavu, došetřit hladiny hormonů. je třeba znát nejprve příčinu, aby mohl nastat terapeutický postup.

prim. MUDr. Jarmila Zipserová
prim. MUDr. Jarmila Zipserová

Specializace: Rehabilitace (fyziatrie, balneologie a léčebná rehabilitace)
Pracoviště: Neurorehabilitační klinika AXON Praha,
Městská poliklinika Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: