Amenorea po vysazení antikoncepce

Dobrý den, je mi 28 let a v květnu minulého roku jsem po 10ti letech vysadila hormonální antikoncepci. Od té doby jsem bez menstruace. Byla jsem již na několika vyšetřeních, při kterých mi nebylo zjištěno nic patologického, pouze nízká děložní sliznice (2 mm). Byl proveden i hormonální profil, který též neukázal nic neobvyklého. Dostala jsem injekci Agolutinu, po které se ovšem menstruace nedostavila. V prosinci byl nasazen Utrogestan na 10dní ovšem mestruace stále nikde a sliznice po léčbě pořád pouze 2mm. Zkoušela jsem pít různé čaje, ale nic nepomáhá. Pan doktor říkal, že pokud do roka cyklus nenaběhne pošle mě do Brna na podrobnější vyšetření. Chtěla bych se tedy zeptat, zda mi kromě Utrogestanu může můj gynekolog předepsat ještě nějaké další léky, když samotný Progesteron nepomáhá a zda je nutné k návštěvě brněnské kliniky doporučení od lékaře. Chtěli bychom s přítelem miminko a tak nějak ztrácím naději, že se do května stane něco převratného a menstruace se mi sama od sebe vrátí... Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nízká sliznice 2 mm ukazuje na nízkou hladinu estrogenů které normálně způsobují nárůst sliznice, gestageny pak pouze její přeměnu, Bude tedy nutné vyšetření zaměřit tímto směrem, na specializované vyšetření doporučení potřebujete. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Články: Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Vysoký krevní tlak přivádí...
Pálení žáhy: obtěžující a rizikové
Články: Pálení žáhy: obtěžující a rizikové
Tento problém čas od času...
Evokované potenciály
Články: Evokované potenciály
Evokované potenciály (EP...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Články: První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Užívání antikoncepce může...
Potíže s bolavým uchem řešte okamžitě. Zánět může ohrozit sluch
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: