Vysazení antikoncepce

Chtěla bych se zeptat, beru již rok antikoncepci Rhonya a chtěla bych ji vysadit a zajímá mě jestli se mi po vysazení zhorší pleť (nějak výrazně) či způsobuje po vysazení i jiné obtíže? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Kateřino, otázkou je, jaká byla kvalita Vaší pleti před začátkem užívání této antikoncepce, pokud jste s ní neměla významnější problémy, nemyslím si, že by se Vám plet měla zhoršit. Vysazení pečlivě zvažte, není dobré antikoncepci chvíli neužívat a pak se k ní zase vrátit. Čili jestli je Vaše rozhodnutí trvalé a v průběhu následujících měsíců, či let se k ní vrátit nechcete, jistě vysadit můžete, neočekávala bych žádné významné obtíže po jejím vysazení, je možná změna např. v intenzitě menses a její přesné pravidelnosti, ale to zase záleží na tom, jaké jste měla cykly ještě před nasazením antikoncepce. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: