Angína a penicilín

Dobrý den, je i při lehčí angíně naprosto nutné nasadit penicilín? A je nutné, aby jej pacient bral celých 10 dní? Nevznikají tak rezistence na antibiotika? Četla jsem, že v Holandsku dostávají pacienti antibiotika na tři dny a poté jdou na kontrolu k lékaři, který posoudí, zda je antibiotika nutné brát i nadále. Není v tomto naše zdravotnictví zbytečně konzervativní?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, právě naopak. Rezistence vzniká nejen při nadbytečném předepisování antibiotik, ale také v okamžiku, kdy nejsou antibiotika zcela vybrána (část bakterií pak získá rezistenci). Obecně tedy platí, že antibiotika je třeba dobrat vždy až do konce. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x