Angioplastika

Mam dvoucípou aortální chlopen, mam jít na angioplastiku srdce. Kdysi dávno jsem četl v odborné literatuře, že katetr se zavádí přes aortu a je velké nebezpečí že se protrhne dvoucípá aortální chlopen. Mám dotaz, je toto nebezpečí akutnější nebo je to bez žádného rizika nebo ne, bez protržení dvoucípé chlopně. Dekuji, Milan C.

Odpověď odborníka:

Taková komplikace se nestává, katetrisace srdce s následným vložením stentu je dnes velmi propracovaná metoda a úroveň naší kardiochirurgie právě v těchto operacích patří mezi nejlepší na světě. Na druhé straně komplikace se dějí i po nejobyčejnějších věcech a tímto pohledem na každou terapii musíme nahlížet.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Jak žít s umělou chlopní
Články: Jak žít s umělou chlopní
Operovali vám srdce...
Chudokrevnost
Články: Chudokrevnost
Chudokrevnost, neboli...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Angína
Články: Angína
Angína je akutní zánět...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x