Anopyrin-užívání alkoholu,cigaret

Mám středně oteklý kotník a byl mi předepsán mimo mastí a ledování lék ANOPYRIN, chci se zeptat jestli smím kouřit a pít alkohol např 1 pivo denně. Pokud ne když lék vysadím tak mi kvůli obyčejnému otoku hrozí riziko Trombozi? Případně po jaké době si mohu zapálit když s přípravkem přestanu. DĚKUJI

Odpověď odborníka:

Zdravím,
vzhledem k Vašemu věku, vzhledem k modřině pod kotníkem (a snad i na palci?), svědčící o úrazu a vzhledem k neaplikování sádrového obvazu, (který zejm. při tzv. dědičné trombofilii vyvolává žilní trombozu,) je ANOPYRIN (snižující srážení krve) nadbytečný. Pokud jste zvyklý na pivo, můžete si jedno denně dát, kouření nedoporučuji z dúvodu černobílých nálepek na spodní části krabičky. Modřinu si mažte Liotonem 100 000 gelem.
MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Články: Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Vědci totiž došli k názoru...
Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: