Antibiotiká a alkohol

Dobrý den, týden musím užívat klabax 2krát za den a když si dam poslední tabletku v pondělí večer o 8 mohu v úterý večer začít pít tvrdé ve větším množství? Nebo po jakém čase bych mohla?

Odpověď odborníka:

Není rozumné pít alkohol ve větším množství ani během antibiotické léčby, ani během rekonvalescence (zotavení po nemoci). Jde o zbytečnou zátěž pro játra, pití tvrdého alkoholu nepřináší organismu nic pozitivního. Pokud jdete v úterý večer na večírek a nechcete se zříkat alkoholu, doporučuji raději pivo nebo víno v umírněném množství, v každém případě současně vydatný příjem vody.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: