Antibiotika a alkohol

Dobrý den, paní doktorko od pondělí 8.9. beru DOXYHEXAL 200 mg 1 tabletu denně po 10 dní, dostal jsem to na zánět středního ucha, ale pan doktor říkal že je to čistý, že tam nic není, ale napsal mě to a říkal žádný alkohol a mléko a mléčné výrobky, ale teď v sobotu 13.9. má můj kamarád narozeniny a já bych chtěl pít, ale chci se zeptat jak to uškodí ? nebo co to udělá kdybych si dal 3 kotle rumu nebo celou flašku? Ucho už zalehlý skoro nemám a nemám pocit že by byl, ale beru je jen 3 dny zatím, ale opravdu se chci ujistit kdybych konzumoval alkohol v sobotu, jak mi to může uškodit nebo spíš jestli můžu konzumovat tvrdý alkohol (a kolik) nebo ne a jen jedno pivo. Velice rád bych byl za vaši radu děkuji

Odpověď odborníka:

Doporučuji během užívání Doxyhexalu alkohol nepít - tvrdý alkohol spolu s tímto antibiotikem by mohl vést k závažnému poškození jater a ztrátě účinnosti antibiotika. Také nelze doporučit antibiotikum předčasně vysadit, protože bakteriální kmeny by mohly získat odolnost vůči Doxyhexalu a příště, až byste onemocněl znova, by už tento lék nemusel účinkovat. Bude proto vhodnější se omezit na jedno pivo a nealkoholické nápoje.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x