Antibiotika a antikoncepce

Dobry den, asi dva tydny dozadu jsem prodelala infekci mocovych cest a dostala jsem antibiotika C200 s uzivanim na 3 dny dvakrat denne. Soucasne uzivam antikoncepci Femodette (da se rici Harmonet, muj gynekolog rekl, ze pomer hormonu je stejny) a mela jsem pohlavni styk v dobe brani antibiotik. Jake je riziko otehotneni? Cetla jsem pribalovy letak asi petkrat a nezminuji se nic o tom, ale kdyz jsem to vyhledavala na internetu, tak tam se tvrdi neco jineho. Jsem momentalne v zahranici. Dekuji za odpoved. Pekny den

Odpověď odborníka:

Trimethoprim není antibiotikum,ale chemotherapeutikum a účinnost antikoncepce by neměl snižovat příjemný večer

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vraťte spánek do normálu
Články: Vraťte spánek do normálu
Každému se občas se stane...
Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Články: Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Zdravá strava je nejlepší...
Příčinou intimního trápení může být alergie
Články: Příčinou intimního trápení může být alergie
Svědění, pálení a další...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Klimakterium
Články: Klimakterium
Klimakterium je období...
Jak se diagnostikuje alergie
Články: Jak se diagnostikuje alergie
Na počátku celého procesu...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x