Antikoncepce

  • Dotaz od: Eva Nováková
  • Publikováno: 31.10.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Když mi bylo asi 16 užívala jsem Pramina cca dva roky a nic mi to nedělalo. Teď bych ráda znovu začala antikoncepci užívat, ale trošku se bojím. Moje maminka má varixy a tatínek nedávno prodělal embolii plic, trombozu dolních končetin a ještě jsem se dozvěděla, že má babička měla taky embolus v oku. Má sestra má menstruaci skoro pořád,resp;když nekrvácí, tak má v pochvě krev, KO podle lékařů ještě normální, zvětšují se jí klouby, ale taky je to prý normální.Ve spisech u tatínka jsem si zjistila, že má heterozygotní mutaci(nevím název) pro metabolismus folátů,bylo tam něco MFSR? Nějak tak...a když mi natáčeli ve škole EKG měla jsem většinou dvě vlny p, to ale někdo má.Profesor mi říkal, že můžu mít problém v oblasti ouška a na angiologii zas že to nemusí nic znamenat.Dělají se mi snadno modřiny, je mi 22 a mám na stehnech hemorragie. Tak nevím

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji vám objednat se na vyšetření na hematologii, (důvod - velmi susp. rodinná zátěž poruchami srážení krve) mohla jste zdědit nějakou poruchu srážení krve /hlavně tu po otci/, mělo by se vše podrobně vyšetřit - hormonál.antikoncepci do výsledků vyšetření z hematologie rozhodně neužívejte! Vhodné stránky, kde najdete mimo jiné i kontakt na hematologickou ambulanci na poliklinice na Karlově námestí, najdete zde: http://www.lupusinky.estranky.cz/clanky/nejcastejsi-otazky-a-odpovedi/trombofilie.Hezký den-

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x