Antikoncepce

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se poradit ve výběru antikoncepce. Nikdy jsem ji nepoužívala, ale můj lékař mi ji doporučuje, protože děložní sliznice je dosti vysoká a silně krvácím, poslední rok se to zhoršuje. Má to ale háček, od narození mám retinopatii a sítnice degeneruje, mám obavy, zda se používáním antikonc. zrak nezhorší. Také jsem byla v r. 2005 odstranit štítnou žlazu, endokrinolog však proti nasazení antikonc. nic nenamítá.Poraďte prosím, je Mirena, jak mi doporučuje můj lékař opravdu to nejvhodnější? Raději bych brala něco, co lze vysadit v případě potíží.Nepotřebuji ani tak antikoncepci jako spíše zmírnit menstruaci, i proto, že musím dopňovat železo pro chudokrevnost.Mám 38 let.Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Myslím,že Mirena je velmi dobré řešení pacientky kterým jsme ji zavedli jsou s ní velmi spokojeny a již by neměnily příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: