Antikoncepce belara a zhoršení pálení žil

Dobrý den, antikoncepci beru cca 11 let, Belaru beru asi 6 měsíců, hrozně se mi po ní zhoršily metličky, byla jsem u angiologa, ale neshledal nic divného, dal mi jen kompresivní punčochy. Udělat UZ třísla a na kotníku. Stále se mi to zhoršuje, metličky se rozlézají a pobolívají mě větší žíly (křečové ale nemám vystouplé) pálí v podkolenní jamce, na stehně a cítím tepání pod kolenem. Občas mě také píchne ve stehně. Myslím si že je to z Belary. Je to nepříjemné, nemůžu déle sedět. Chtěla bych zkusit změnit antikoncepci co nejdříve za tu s nižším obsahem hormonů a to za YAZ. Gynekoložka mi řekla, že můžu, ale ještě mi zbývají 2 týdny. Je nějaká možnost jak vysadit a přejít co nejdřív na YAZ? Nechci si zbytečně přivodit nějaké problémy.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,vydržte dva týdny, a pak přejděte na jinou antikoncepci (po pauze). Jinak můžete špinit, apod.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Meningitida
Články: Meningitida
Meningitida je zánět...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Histologie
Články: Histologie
K čemu slouží histologické...
Chronická myeloidní leukemie aneb Co čeká pacienty
Články: Chronická myeloidní leukemie aneb Co čeká pacienty
Chronická myeloidní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: