Arthroza kloubů ruky

Dobrý den,deformují se mi kloubky na prstech ruky a bolí to při ohýbání prstů.Je na léčbu vhodný Artrodar? Slyšela jsem,že má hodně vedlejších účinků.Existuje něco vhodnějšího? Já už užíváním léky na srdce a na astma ,štítnou žlázu a krevní tlak.Ráda bych proto už užívala něco opravdu nezatěžujícího-pokud to vbec existuje.Moc Vám děkuji za Vaši snahu mi pomoci a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Bylo by velmi vhodné vyšetření v revmatologické ambulanci, rtg snímek ruky nebo rukou a podle výsledku potom i medikace. Artrodar je užitečný. Existují i jiné více cílené léky. Nicméně bych určitě doporučil i pohybovou a fyzikální léčbu na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: