Artróza kolene

Dobrý den, koncem září jsem byl na ASK sin kolene . Byla mi zjištěna chondromalatie gr. 3-4 celá zátěžová zóna med. kondylu femuru a ruptura menisku med. v.s. V květnu na rtg. snímek byl bez známek traumatu, GA 1 st. při med. margo pately lehce zastínění ter+dop. Před rokem a půl bylo koleno bez výrazných známek artrózy, ale podezření na rupturu med . menisku. Ptám se jestli je možné že za tuto dobu se artróza může takhle zvětšit? Můžu něco podobného očekávat i na druhém koleni kde mám chondropatii pately? Jsem sportovec (fotbal, tenis)

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Arthrosa se někdy zhoršuje velmi rychle a teprve arthroskopie určí její rozsah, obvykle větší než na rtg snímku. Oboustranné postižení bývá častější , ale nemusí být pravidlem . Pokud budete klouby v tomto stavu zatěžovat sportem, lze očekávat rychlejší rozvoj změn.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: