Atn a antikoncepce

Dobrý den.. Jsem nefrologická pacientka 34 let, přepíšu zprávu: "Z renální biopsie zjištěno... negativní imunofluorescence, glumeruly téměř normální, zn. akutní tubulární nekrozy, hemodynamické přetížení tubulů, fokální intersticiální adém..." 7,5 měsíce Prednison, nyní 8 měsíců po vysazení.... Urologicky v pořádku...Provedeno sono, CT ledvin, cystoskopie, cystografie... Přišla jsem docela pozdě, takže nikdo nezjistil příčinu ATN.. Mám též leidenskou heterozigot mutaci, takže nemůžu brát hormonální koncepci.. Bylo by možné vzhledem k potížím s ledvinami nehormonální nitroděložní tělísko...? V tuto chvíli mám moč čistou, laboratorní výsledky v normě jen kreatinin stále přetrvává zvýšený 97.. Původně 174 Tím že příčina ATN nebyla zjištěná mám strach z jakéhokoliv zásahu do organismu... Děkuju moc za odpověď..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nehormonální tělísko je v podstatě jen mechanickou překážkou uhnízdění oplozeného vajíčka. Na funkci ledviny samo o sobě vliv mít nebude. Nepřímo by mohlo působit zánět pohlavích cest a vaginitu , která následně může vést k častějším infekcím močových cest. Toto je ale jen hrubá teorie. POkud se obáváte, můžete vše ještě jednou probrat se svým gynekologem, vyptat se ho na možnosti přenesené infekce do močových cest a vše ještě probrat se svým nefrologem. Myslím si,že by telísko nemělo způsobovat větší potíže. přeji dobré pořízení.

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: