Atipické dlouhodobé příznaky: svědění, bolest hlavy, tón barvy kůže

Dobrý den paná MUDr. Černá, Propukla u mě omezující nemoc a snažím se odhalit její identitu (za docházky ke svému praktickému lékaři). Přesto se ptám i Vás (dalšího lékaře). Budu rád za Váš posudek příznaků, pomoc o odhalení nemoci. I Fáze: (1-50 dní) při soustředění, vzrušení (vystrašení) rozvibrování, roztřesení zatíženého svalu až celé končetiny, př: v sedě na posteli opřen o ruku. Třes od lokte k ramenu. ( dále přestalo a neprobíhá) II Fáze: (50- 120. den) Propuknutí - horečka (38) cca 3 týdny spojené se svěděním, které se postupně, i po odeznění horeček, stupňovalo. Svědění po celém těle pokračuje po opadnuří horečky cca.měsíc. III Fáze:(120-160. den ) Opad svědění. Lesklá až sklovitá kůže na rukou, nohou a čele. Relativní návrat k normálu. (6 Týdny). IV. Fáze(160-220) Po této pauze bušení srdce, divný pocit na kůži ( mravenčení), kůže ztmavla do normální barvy přesto na ní viditelný lesklý mustr. Křečové žíly v oblasti kotníků. Následuje cca měsíční pauza projevů. Pozorovatelné pouze projevy na kůži (zatmavlá lesklá, žilky v oblasti kotníků). Po 30 dnech návrat bušení a přibylo rudé podkožní zbarvení (čelo, ruce vrchní část, předloktí, stehna, oblast kolem krku). Mravenčení pokračuje, přibyla občasná bolest hlavy a brnění rtů. Mirně citlivé odírání ochlupení o látku ( jako při začínající chřipce - zimnice). Zvýšěná únava svalů. To jsou příznaky. S panem doktorem jsme dělali: Rozbor krve: zvýšené: AST 0.64 ukat/l, snížené:triacylglyceroly 0.31 mmol/l Chlamydie, Borelie, Hepatitida A - vše negativní Osobně jsem si dělal kompletní testy na pohlav. nemoce - negativní. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martine. Během popisovaných 3 týdnů u Vás mohla proběhnout nějaká viróza, to nepopírám. Avšak všechny ostatní Vámi popisované příznaky mi na žádnou infekční chorobu nepasují. Pokud jsou příznaky klienta velmi různorodé, spíše pátráme po jiných příčinách. Navíc, jak jsem pochopila, na infekce jste byl podrobně vyšetřen. Pocit bušení srdce, mravenčení kůže, třes svalů, únava....to vše může souviset s jakousi "vnitřní tenzí", která může být odrazem i jakékoli stresující situace. Zamyslete se, zda nejste z jakéhokoli důvodu v poslední době přetěžován, neprocházíte nějakou obtížnější osobní nebo pracovní zkušeností. Možná pomůže i konzultace psychologa. Ruka na fotografii, kterou přikládáte, mi přijde naprosto normální. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: