Augmentin a angína

Dobrý den, před dvěma týdny mi paní doktorka diagnostikovala angínu - takřka bez pohledu do krku, říkala, že je to dost cítit už po dechu. Předepsala mi Augmentin 1g. Když jsem jej začal užívat, objevila se mi vyrážka na dlaních a chodidlech - nejprve pálila, zvláště na chodidlech, poté začala trochu svědit. Před pár lety jsem měl ale opakovaně Duomox, po jehož vybrání se mi vždy začala loupat kůže z chodidel a dlaní - tehdy to dle paní doktorky nemohla být alergie na tato antibiotika, protože problém by se údajně objevil hned (mně se objevil po několika týdnech). Na internetu jsem zjistil, že jak Augmentin, tak Duomox obsahují amoxicilin, a tak bych vyrážku přisoudil tomu. Příznaky angíny mi však takřka vyléčil, ale po pár dnech mě znovu začíná bolet v krku. Dočetl jsem se, že by se mohlo jednat i o mononukleózu, protože má stejné příznaky jako angína a navíc při podání Augmentinu se často vyskytuje vyrážka - nicméně u mě pouze na chodidlech a dlaních, jak jsem psal. Myslíte, že se může jednat o mononukleózu, když mi nejprve Augmentin "zabral"? Co byste mi případně doporučila? Blíží se mi zkouškové období, a tak si nemohu dovolit příliš marodit. Navíc mám paní doktorku přes 100 km daleko, než studuji... Děkuji za odpověď :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je třeba znovu lékaře/lékařku vyhledat a zkontrolovat, jak aktuálně vypadá Váš zdravotní stav. Nelze vyloučit ani mononukleózu, ani návrat infekce nebo jinou infekci. Můžete jít ke své studijní lékařce, k jiné studijní lékařce nebo na ORL.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x