Autismus

Dobrý den, můj dvouletý syn stále ještě nemluví, spíše jakoby "huláká", ukazuje, reaguje, rozumí mi. Dokáže na požádání přinést hračku, obout si botičky apod. Čtu si s ním pohádky, povídám mu,zpíváme si , moc rád tancuje, pojmenovávám na procházce věci co potkáme/ auto, ptáček, strom apod./ V leporelu dokáže ukázat a rozpoznat vše, ale neopakuje. Mám strach z autismu a nerada bych něco zanedbala. Prosím poraďte mi, zda mám se synem navštívit logopeda nebo jiného odborníka či zda vyčkat jestli nezačne sám/ popř. jak dlouho čekat?/. Měla bych ještě jednu otázku, byla jsem v těhotenství se synem na amniocentéze a ráda bych se zeptala, zda se z plodové vody nedělají i testy na autismus. děkuji za radu Ptáčková Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jano! Podle toho jak vašeho synka popisujete bych o autismu neuvažovala (test na autismus z plodové vody bohužel neexistuje). Doporučovala bych jako první navštívit ORL a vyloučit, zda se nejedná o vadu sluchu. Na druhém místě potom návštěvu logopeda. Držím palce!

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: