Autismus

Dobry den, memu synovci jsou 2 roky a lekari mu diagnostikovali autismus. Jeho stav se zacal menit po vakcine proti chripce. Uz jsel slysel o pripadech o spojitosti mezi vakcinou a autismem. Rad bych vedel, jestli jsou toto jen domenky nebo jestli byla skutecne nalezena souvislost. Take by me zajimalo, pokud zadna souvislost neni, musi tedy mit autismus geneticky puvod? Dalo by se u otce, matky, prarodicu nejakymi testy potvrdit nebo vyvratit ze i oni jsou nositelem teto nemoci? Je mi 37 let, chtel bych mit deti a bojim se, ze i ja muzu mit geny, ktere by memu diteti mohly zpusobit autismus. Dekuju.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spojitost s vakcínou proti chřipce a autismem neexistuje. Pokud se poradíte s genetikem nebude to jistě na škodu.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: