Autoimunitni thyteoditis

Dobry den pani doktorko,mam vysledky ze stitne žlazy a chci se zeptat jestli se mam neceho obavat.objem laloku 6,3 leveho 5,3,oba laloky dobre ohranicene,echostruktura mirne nehomogenni s vyssi difuzni vaskularizaci.Jasne lozisk.zmeny nedetekuji.V okoli oj.LU do 7mm-reaktivni charakter.Res. VZ obraz š.ž imponuje jako diskretni thyreopathie,dop.odber protilatek,muze se jednat o incip.st.autoimun.thyreoiditis. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nález by mohl svědčit pro autoimunitní zánět štítné žlázy. Obávat se ničeho nemusíte, ale pokud se onemocnění potvrdí, počítejte s tím, že nejspíš budete užívat hormony štítné žlázy. Autoimunitní zánět poškozuje štítnou žlázu a vede k postupnému úbytku její funkce. Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: