Autoimunitní thyroiditis

Dobrý den, před čtyřmi lety mi lékaři zjistili tuto poruchu štítné žlázy. Měla jsem běžné příznaky: únava, studené nohy, ruce...Nasadili mi Euthyrox 50 μg, postupně se mi dávka zvyšovala. Nyní beru Euthyrox 150 μg denně a výsledky se mi neustále horší. Mám TSH - 23,726 a FT4 - 16,10. Chtěla bych se zeptat jestli můj zdravotní stav bude nějak ohrožující pro budoucí těhotenství, pokud se náhle nezlepší, a jestli můžu svůj zdr. stav zlepšit ještě nějak jinak. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pro budoucí těhotenství je rozhodně důležité mít hladinu hormonů štítné žlázy v normě. Thyroidální hormony jsou velice důležité pro normální duševní i fyzický rozvoj miminka. Vy sama pro to můžete udělat hlavně to, že budete pravidelně užívat levothyroxin. Pokud se nebude dařit hladinu hormonů normalizovat, zkusila bych vám nasadit Thyreotom, což je lék obsahující kombinaci T3 a T4 formy hormonů štítné žlázy. Někdy to pomůže. Držím palce.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: