Azitrox 500

Dobrý den, měl jsem angínu a bral jsem nejdříve 3 dny antibiotika Azitrox 500 a poté 10 dní V-Penicilin 1,2 mega biotika. Chtěl bych se zeptat po jaké době od poslední dávky antibiotik si mohu dát 1-2 piva, a po jaké době již mohu konzumovat alkoholl normálně (ve větším množství). Děkuji

Odpověď odborníka:

Azitrox má dlouhý účinek, je rozumné omezit alkohol na co nejmenší množství ještě po dobu měsíce od jeho doužívání. K penicilinu alkohol nijak zásadně nevadí. Toto ale platí pouze z hlediska vzájemného ovlivnění účinku, během nemoci a rekonvalescence (zotavení se z nemoci) se nedoporučuje pít alkohol rovněž. Proto doporučuji alkohol maximálně omezit po dobu jednoho měsíce od užívání Azitroxu a ani potom z obecně známých důvodů ho nekonzumovat ve vyšším množství.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: