Bakterie v močové trubici i měchýři

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dnes jsem byla na kontrole u uroložky, kde mi zjistili bakterie v močové trubici i močovém měchýři, mám napsaná chemoteraupetika Triprim, a až je doberu, mám si nechat napsat Doxybene, je to léčba prý na 14 dní. Moje hlavní otázka, v úterý 2.4. budu dobírat ten Triprim, jenže o víkendu- 6.4.- máme sraz se základkou po několika letech a ještě ten den by se slavili narozeniny a moc se tam těším, Samozřejmě že by si člověk dal aspoň trochu alkoholu, je možné na 4 dny vynechat ty ATB? Že 4 dny počkám do víkendu, a pak bych si teprve po víkendu šla pro Doxybene? Nepřeruší to nějak výrazně léčbu? Jaká jsou rizika? Děkuji moc, je to pro mě důležité.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Pokud jste řádně doužívala Triprim, můžete léčbu Doxybebe o několik dnů odložit. Rozličná atb Vám byla ordinována na odlišné patogeny v moči. Pauza mezi terapií není tak velká, aby došlo obnovení zánětu, navíc to bude prospěšné pro Vaše střeva, ve kterých dlouhodobá antibiotická terapie ničí střevní mikroflóru, což e příčinou postantibiotických průjmů.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: