Bakterie v pochvě

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pokud se do pochvy dostanou bakterie z vody, která není doporučená jako pitná (např. Bulharsko a jiné jižní země, z důvodu bakterií, které můžou způsobit střevní chřipka?u), riskovala bych tím pouze místní zánět v pochvě nebo by tímto způsobem hrozila i střevní chřipka? Ptám se hlavně z důvodu používání menstruačního kalíšku nebo pesaru - pokud by tyto byly umyté v této vodě a zavedeny prsty umytými v této vodě. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jednalo by se jen o zánět v pochvě,střevní chřipka by vznikla z napití se infikované vody. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: