Bandáž žaludku

Dobrá den, prosím může mi být provedena bandáž žaludku BMI- 39, když jsem více jak před rokem prodělala akutní zánět slinivky, dnes jsem zcela v pořádku. Děkuji Soňa

Odpověď odborníka:

Bandáž žaludku patří dnes již k zavedeným operacím pro obesitu. řada pracovišť tuto operaci standardně provádí. V poslední době , ale je od ní určitý ústup, přednost se dává spíše operacím, které žaludek zmenší operačním výkonem nebo se provede operace zmenšující vstřebavací plochu střeva, tak zvané bypassové operace. Volbu operace ale provádí operující chirurg podle zdravotního stavu pacienta a vhodnosti té nebo jiné operace.¨ I když neznám závažnost prodělaného zánětu slinivky domnívám se, že operaci na žaludku by nemělo po 1 roce od nemoci nic bránit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: