Bandáž žaludku a těhotenství

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat.Mám provedenou bandáž žaludku.Mám 2 děti a s dalším těhotenstvím jsme nepočítali.Teď jsem pravděpodobně otěhotněla(ještě to nemám potvrzené od lékaře).Tak bych se chtěla zeptat,jestli bandáž žaludku může nějak vadit v těhotenství.Nejde mi teď ani tak o výživu.Momentálně mám bandáž víc povolenou,takže můžu jíst o něco víc,spíš mi jde o to,až bude v pokročilejším stádiu těhotenství děloha větší,i normálně potom tlačí na žaludek,jestli je to nějak nebezpečné?Nebo jestli třeba nebude vadit ta voperovaná komůrka,kterou se připichije do manžety kolem žaludku tekutina.Jestli nehrozí nějaké nebezpečí pro dítě?Děkuji.A.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Angelo! Mladých pacientek s bandáží žaludku stále přibývá, přibývá i těch, které bez jakýchkoli problémů donosily a porodily zdravé dítě. Je dobře, že máte adjustabilní bandáž, s pokračujícím těhotenstvím ji bude možná třeba ještě povolit. Pokud se vaše těhotenství potvrdí, bylo by vhodné navštívit chirurga, který u vás bandáž prováděl. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: