Bellová obrna

Dobrý den, mám bellovu obrnu už třetí týden,denně chodim na rehabilitace a pokroky jsou zatím minimální.Vim, že léčba trvá déle a jelikož jsem těhotná nemohu brát ani léky.Chtěla bych se ale zeptat,jestli je nějaké riziko při porodu,termín mám příští týden,takže se to do té doby určité nezlepší. Zajímá mě to hlavně kvůli oku,které nemohu úplně dovrit.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Bellova obrna je nezávažné avšak nepříjemné postižení lícní ho nervu většinou z průvanu, bez známek infekce. Bellova obrna není žádným rizikem pro porod. Neohrožuje ničím dítě. A co se týká očí, většina maminek stejně při tlačení sleduje co se děje s dítětem, jestli už je venku a oči nezavírá. Samozřejmě je nutné mít u sebe umělé slzy, aby oko nevyschlo a nedostala jste zánět, protože nevíte, jak dlouho bude porod trvat. Horší to asi bude po porodu, při péči o dítě bude horší najít čas na cvičení. Pokud nemůžete používat nyní podpůrné léky. I když nevidím důvod, proč by jste nemohla užívat vitamíny skupiny B. Můžete zkusit akupunkturu obličeje, tam těhotenství nevadí. Nebo v případě těžkého ochrnutí obličeje, lze využít i elektro stimulaci nebo elektrogymnastiku svalů obličeje, ale to musí doporučit rehabilitační lékař. Přeji pěkný den.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: