Biochemické selhání ?

Dobrý den, v roce 5/2004 jsem prodělal RAPE pro karcinom prostaty pT2b ,GS 3+3, vstupní PSA 6,8. Pooperační PSA menší než 0,04. Před necelými dvěma léty mírný nárůst PSA. K dnešnímu dni nárůst PSA 1,2 fPSA 0,15 index 12,5 % . Prosím o názor jakým směrem řešit další léčbu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Milý Stanislave, pokud došlo k takovému vzestupu PSA, jedná se o selhání lokální léčby (u vás operace) a Váš ošetřující lékař by měl zvažovat zda Vás odešle k ozáření lůžka prostaty nebo zahájí hormonální terapii. Před rozhodnutím Vás pravděpodobně ještě odešle na CT břicha a malé pánve. Nemějte obavy, onemconění se zase dostane pod plnou kontrolu !

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Gynekologické operace mohou být příčinou řídnutí kostí
Články: Gynekologické operace mohou být příčinou řídnutí kostí
Osteoporózou a komplikacemi...
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x