Biolampa - zepter (léčba světlem)

Dobrý den, chci se zeptat na negativní účinky léčby světlem. Je toto záření pro člověka škodlivé?Může časté používání biolampy vyvolat rakovinu? Proč lidé, kteří nádor mají, nesmí na místo svítit lampou, zhoršuje to průběh nemoci?Je vhodné použít lampu v případě, že člověk rakovinou v minulosti trpěl nebo by se měl použití lampy vyvarovat. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel nemám zkušenosti s terapií biolampoou. Obecně platí , že pokud člověk prodělal nádorové onemocnění, tak by všechnu léčbu včetně té alterantivní měl konzultovat se svým onkologem. Jelikož alespoň některé biolampy jsou schváleny jako zdravotnícké přístroje, tak by neměly být vyvolavateli onemocnění, ale naopak pomáhat je léčit. Vaše dotazy bych konzultovala s výrobcem biolampy, kterou konkrétně chcete zakoupit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: