Biotronová lampa

Dobrý den, pane doktore. Před nějakým časem jsem Vám zasílala tento dotaz: Po pádu na in-line, kdy jsem měla 3 měsíce nohu zafixovanou obinadlem a zablokovanou,se můj ortoped rozhodl mne poslat až ze 3 měsíce na ASK operaci po úraze.Tam se zjistil pouze povolený a částečně natržený LCA.Operatér udělal egalizaci tohoto vazu. Ostatní struktury: menisky, patela, oba kondyly i chrupavka byly v naprostém pořádku. Dnes je to 5 měsíců od ASK a já všechny tyto měsíce po ASK pociťuji silné bolesti a mám s kolenem velké problémy, které před ASK vůbec nebyli.Objednala jsem se k jinému ortopedovi, jelikož ten můj se o můj stav přestal zajímat. Při dnešním vyšetření se zjistilo následující: Kožní kryt intaktní, bez otoku, bez náplně,patel.příznaky +/-, apprehension pately neg., palpační citlivost na med. štěrbině ventrálně a v oblasti med. kondylu femuru ventrálně. Lachman a přední zásuvka neg., manévry na menisky neg., hybnost v plném rozsahu, periferie bez neurovaskul.deficitu. RTG: L koleno bez traum.změn, skvrnité projasnění skeletu, incipientní artrotické změny na med. kompartmentu, dysplazie pately Wiberg II.-III. Doktor mi předepsal RHB, magnetoterapii,dále Condrosulf 800, Secatoxin a Vigantol. Chodím na rehabilitace a magnetoterapii, ale zdá se, že bez nějakého účinku. Nechala jsem se zlákat do koupi drahé Biotronové lampy od Zepter Bioptron Pro 1, prý by mi mělo ozařování touto lampou od mých bolestí pomoci a i nějak léčit. Myslíte, že mi lampa opravdu pomůže od mých potíží při Sudeckově syndromu? Velice děkuji. Lenka

Odpověď odborníka:

Pokud je položen dotaz stran Bioptronové lampy domnívám se, že její účinek není rozhodující, ale je příznivý. Je třeba sledovat stav kolena, při zateplení kolena by se užívání lampy mělo omezit, není žádoucí v přeteplení kloubu pokračovat. Pokud tomu tak není úžívání lampy by mělo být s efektem. Řriďte se ale přesně návodem. Jinak dále sledovat stav kolena na ortopedické ambulanci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: