Bolest achylovek a zánět v pochvě

Dobrý den, přítelkyni trápí už rok bolest achylovek a záněty v pochvě. U lékařů byla už tolikrát a nikdo s tím nic nevymyslel jen na ní zkouší růrné léky proti bolesti, různé doplňky stravy, tablety do pochvy, masáže achylovek s ultrazvukem a pořát ji ty nohy bolej a záňet v pochvě se jí stále vrací i když spolu nespíme. Obvodní lékař akorád přišel s tím, že ty dvě věci s polu souvisí, ale napsal jí na to jen nějaký doplňky stravy, které nezabrali. Už to pane doktore trápí i mě, protože to trvá už přez rok a nenastala žádná změna k lepšímu a holka stále nemůže skoro chodit. Bere Antikoncepci - Yaz, preventivni leky na migrenu, kazdy den - Valproat Chrono Sandoz 300 mg, pri bolesti hlavy triptany -Sumatriptan. Jestli ty prášky spolu třeba nesouvisí. Díky Michal

Odpověď odborníka:

Po poradě s lékařem by měla přece jen korigovat až vysadit léky, které životně brát nemusí. Co se týče Achilovy šlachy bylo by na místě vyšetření magnetickou rezonancí, zhodnotit zda se jedná o zánět pochvy Achilovy šlachy nebo změny přímo ve šlaše, což magnetická rezonance dovede odlišit. Pokud veškerá léčba stran A. šlachy selhává je na místě znehybnění hlezenného kolou až po koleno, zklidnění změn ve šlaše. Následuje pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci Jinak stran dalších potíží obrátit se na gynekologa.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x