Bolest lýtek a náhlé krátkodobé ochrnutí.

Dobrý den, potřebuji informaci už rok mne opravdu úmorně bolí nohy a to tak že se neobejdu večer bez léků od bolestí lýtek a směřuje to až do chodidel, mám každý den křeče, stalo se mi že jsem se z ničeho nic sesunula ze stoje na zem nohy úplně ochrnuly cca 10 minut jsem je necítila , při řízení se stává že se těžce dají ovládat prostě chci přešlápnou dejme tomu na spojku a nohy se ani nehne musím vynakládat usílí a doslova se soustředit na posun nohy před rokem jsem bylal u obvodního lékaře ten mi dal ANTIBIOTIKA s tím že mám vysoké CRP a je v těle zánět ale nohy jsou už 100 x horší. Také zničeho nic bez důvodu i v sedě nebo leže zacítím na hrudi tlak tak úporný že se nemohu nadechnout a srdce tluče tak rychle a tak intenzivně že to doslova bolí byla mi zjištěna tachykardie nic méně za tlaku 40/60 opakovaně zaznamenána nic méně se nezjistila příčina mám časté mdloby nikdy nevím kdy to příjde toto se ale ve větší míře zhoršuje za období Jara a léta při vysokých teplotách může to mít souvislost??

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Bohumilo. Váš problém je komplexní a já mohu doporučit pouze tu část, která spadá do mé chirurgické specializace. Zřejmě bude nutné, abyste svůj problém konzultovala ještě s dalšími odborníky. Jednou z příčin bolestí nohou a event. i křečí mohou být křečové žíly. S těmi také souvisí fakt, že se potíže většinou zhoršují v době, kdy stoupá i teplota - nohy více otékají. Pokud myslíte, že by mohl problém souviset s žílami, doporučím navštívit nějakou chirurgickou ambulanci anebo přímo specialistu chirurga v oboru cévní chirurgie. Vyšetření žil je nebolestivé a na základě výsledku vyšetření se přistupuje k léčbě od lokální, přes bandáže až k léčbě pomocí celkových léků. Pokud by to Váš stav vyžadoval, může Vám specialista doporučit i operaci. Pro více informací doporučuji také internetové stránky www.krecove-zily.cz. Příčina však může být úplně jiná, minimálně neurologická anebo můžete mít i interní obtíže, které se mohou mimo jiné projevovat bolestivostí nohou. V takovém případě bych doporučil návštěvu u Vašeho praktického lékaře pro první orientační vyšetření, na základě kterého Vás odešle k příslušnému specialistovi. Přeji hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x