Bolest lýtek při cvičení

Dobrý den, jsem rok po porodu a začala jsem cvičit, abych schodila nadbytečná kila. Při mé výšce 167 cm vážím 82 kg, což je samozřejmě hodně. Začala jsem cvičit podle Jillian Michaels, ale mám problémy s bolestí vnitřích lýtek. Když dělám aerobní cviky, které jsou na spalování tuků nejlepší, např. skákání panáka nebo běh, tak mě lýtko jakoby ztvrdne a bolí na vnitřní straně od kotníku nahoru. Na obou nohách. Při posilování nebolí, ale tím zase nezhubnu. Již od mala jsem měla problémy s bolestmi v lýtkách, kdy mě celé ztuhlo a nemohla jsem skoro ani chodit, ale myslím, že to bylo spíše psychického původu (jsem dost trémista a když jsem byla nervózní, tak mě to chytlo i při obyčejné chůzi). Ještě jsem si vzpomněla, že když jsem zkoušela ještě před dětmi jezdit na inline bruslích, tak mě ty lýtka bolely úplně stejně a to jsem vážila 65 kg. Co mohu udělat pro to, abych mohla cvičit i ty rychlejší cviky a netrpěla u toho bolestí? Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

V prvé řadě je třeba odlišit možnou píčinu v cévním onemocnění. To by měl bu´d poznat Váš lékař, event. vyšetření u cévního specialisty. nejčastější příčinou je ale svalová disbalance, vztah mezi postavením nohy, kotníku a pánve. Ideální by byloé vyšetření a event. léčba u lékaře, který je současně podolog a věnuje se " aktivní fyzioterapii". V Praze a v Brně by bylo možno objednání do mé poradny. Je třeba zjsitit, zda máte probém v obou oblastech, případně je jedna jako hlavní, dle toho pak volit léčbu, buď více "a ktivně fyzioterapeutickou" a cíleně cvičit, případně použít správnou korekci vložkami v botách či konkrétními botami. To vše je ale třeba napřed vyšetřit, pak teprve řešit konkrétně.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x