Bolest po mnoha prodělaných zánětech

Dobrý den, již delší dobu mám nevysvětlitelný problém. Za poslední půlrok jsem prodělala značné množství poševních zánětů, které byly ale nejspíš vyvolány hlavně bakterií Ureaplasma urealyticum, která mi byla vykultivována letos v červnu. Já i můj partner jsme dostali antibiotika Doxybene na 20 dní. Potíže se poté zdály být v pořádku, i stěry byly negativní, byla mi ovšem pro změnu v pochvě zjištěna přítomnost bakterie Enterococcus faecalis. Byly mi předepsány globule na 10denní léčbu a vše mělo být v pořádku. Pořád ale pociťuji zvláštní pocity v pochvě, sem tam mi připadá zvláštní i výtok, ale sama nevím, zda-li už nejde o psychické příčiny. Co mě trápí víc, je občasná bodavá bolest v podbřišku a někdy jakoby uvnitř v pochvě. Než jsem začala mít poševní záněty, nikdy se u mě neobjevila. Napadlo mne, zda-li nemůže být příčinou antikoncepce, jelikož jsem si všimla, že od té doby, co ji užívám, mám i silnější a bolestivější menstruaci. Z druhé strany se ale bojím, jestli příčinou bolestí nemohou být např. srůsty, které prý Ureaplasma způsobuje. Předem moc děkuji za jakoukoli radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepce nejspíše nebude příčinou těchto obtíží. Antikoncepce nezesiluje ani menstruační krvácení, spíše naopak. Bolesti mohou být způsobeny pokračující infekcí, může tam být i jiná přičina. Ureaplasmová infekce může způsobit uzávěr vejcovodu, jinak nemá vliv na tvorbu srůstu. Nechte se opět gynekologicky vyšetřit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: