Bolest zad po lumbalni punkci

Dobry vecer, vcera jsem Vam zde pokladala dotaz, ze jsem pred dvema mesici prodelala lumbalni punkci. Od te doby me pri predkloneni, po namaze hodne boli zada presne v miste vpichu. Vase odpoved byla, ze by to s tim souvislost mit nemelo. Mela jsem Vam svuj dotaz vice rozepsat. Pred dvema mesici sem prodelala virovou meningitidu pri ktere mi delali lumbalni punkci. Po punkci jsem mela postlumbalni syndrom. Mela jsem krece do noh a do zad i dva tydny po punkci, ale to ustalo. Zada me boli stale. Po propusteni mi byla zjistena benigni intrakranialni hypertenze. Od te doby beru Diluran 4 krat denne. Od te doby co beru tyto leky tak me brni koncetiny, chodim vice mocit. Stale myslite, ze to nema s nicim souvislost ta bolest zad?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vám brní pouze nohy a máte močové potíže, bylo by asi vhodné vyloučit epidurální spinální hematom, který může být vzácně komplikací lumbální punkce. Pokud brní i ruce, bude se asi jednat spíše o projev benigní intrakraniální hypertense, pokud se opravdu jedná o tuto chorobu a ne o možnou komplikaci meningitidy ( i když předpokládám, že jste měla virovou meningitidu a obstrukce likrovorových cest, která se rovněž může projevit intrakraniální hypertensí, je častější po bakteriálních meningiditách). Nejlépe bude, pokud se obrátíte na svého neurologa.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: