Bolesti v podbříšku a předčasné krvácení, může za to antikoncepce?

Dobrý den, už asi rok mně bolí v podbřišku někdy se dostaví krvácení, ale někdy ne. Na začátku se krvácení spouštělo při a po pohlavním styku, i přes antikoncepci. Bolest je opravdu silná, navštívila jsem už několik lékařů i ultrazvuků, ale až po dlouhé době našli malou tekutinu nad močovým měchýřem. To údajně byla maličkost a mělo to přejít. Ale nepřešlo. Krev i moč je v pořádku. Do toho jsem brala antikoncepci Lindynette 20, kterou jsme po dohodě s lékařkou vyměnily a teď používám Vreya teprve 3 měsíce. Menstruace se dostaví o týden dříve a následující týden, kdy prášky na 7 dní vysadím, mizí. Někdy je to jen tmavé špinění ale z toho je to velice silná menstruace. Na bolest občas pomáhá, když si lehnu a povolím nohy nebo horký čaj. Proto Vás prosím o radu nebo názor. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Malé množství tekutiny nad měchýřem skutečně tyto bolesti nedělá, menzes by měly být při antikoncepci pravidelné, nevím, jaké byly při Lindynettu 20 a proč jste měnila, ale bylo by asi vhodné zvážit, zda je Vreya pro vás nejvhodnější, pokud je normální ultrazvuk i laboratoř nebude asi příčina v gynekologické oblasti, ale jestli vám pomůže i změna polohy nohou, mohlo by se jednat i o obtíže od páteře, konzultuje to s praktickým lékařem. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: