Bolesti zad spondylóza a skolióza

Je mi 55 let, již 14 let mě trápí bolesti zad - byla zjištěna spondyloza a skolioza. V poslední době mám však bolesti i po probuzení v kříži, cítím tam větší chlad. Ortoped mě poslal na vyšetření na nuklearní medicinu /aplikovali mně injekci - po 4 hodinách udělali "rentgen: Jak je tato metoda spolehlivá? není lepší provést CT nebo magnetickou rezonanci?¨Nález z nukleaní mediciny byl negativní. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,nukleární medicína poskytuje velmi spolehlivé vyšetření (zachytí jakýkoliv proces v určité tkáni probíhající, neumožňuje ale přesně určit jeho příčinu - zda jde o zánět, nádor, infekci, traumatické postižení...). To lékař zjistí až když si dá všechny údaje dohromady - po komplexním vyšetření. Pokud tot vyšetření neodhalilo žádný patologický proces, pravděpodobně u Vás žádný není - chlad v kříži nejspíš souvisí s bolestmi zad. Doporučuji si dávat na kříž teplé obklady, pomoci by mohly i jemné masáže a dostatečné promazávání.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: