Břicho

KDobrý den, mám problém. Občas mě pobolívá nadbřišek. Byla jsem na sonografickém vyšetřeni a nic nezjistili. Pouze mám slinivku a mám tam lipomatózu. Může to být nebezprčné. Doktorka mi doporučila vyšetřen8 žaludku,ale mám strach tak se chci zeptat jestli by nešlo raději CT vyšetřeni i si ho sama zaplatím. Myslíte si,že by to bylo možné? Děkuji za odpověď. Mám strach abych neměla nějaké nádorové onemocněni.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud to chápu, asi Vám chtějí udělat gastroskopii. CT gastroskopii nemůže nahradit. Ukáže sice orgány, jejich velikost, vzájemný vztah atd., ale nikdy nezobrazí žaludeční sliznici a její stav.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: