Burzitida

Dobrý den,mám prepatellární burzu v pravém koleně, na punkci jsem byla již 4x, naposledy náplň 15 ml, koleno mám vypoulené jako jablko. Ortoped vidí jediné řešení v operaci (náplň se vždy hned vytvoří znovu). Je ještě nějaká jiná možnost, je možná léčba rázovou vlnou? Ještě prosím o radu, v jaké anestezii by bylo nejlepší zákrok provést (jsem 2 měsíce po operaci št. žlázy) - celkovou bych vzhledem k nedávné operaci nechtěla, co by bylo pro mě nejlepší ... epidurál, lokální ...? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, typ výkonu rázová vlan není primárně indikována k ošetření burzitidy. Je otázka, jestli by Vám tuto léčbu někdo vůbec aplikoval. Pokud selhává konzervativní léčba burziitdy (vypuštění výpotku, bandáž, klidový režim, pomocné léky proti zánětu a otoku, případně wobenzym apod.), pak bude zřejmě operace potřebaná. Typ anestezie, pokud možno ne celkové, určí anesteziolog, až Vás vyšetří a podle rozsahu výkonu.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: