Bušení srdce

Dobrý den, občas se mi stává,že se v noci probudím a najednou mi začne silně bušit srdce.Tep je až 130za minutu,někdy si naměřím i současně s vysokým tepem i vyšší tlak někdy ne.Bušení většinou tak do půl hodinky odezní,ale cítím se potom slabá.Už jsem byla u kardiologa,který mě monitoroval holtrem,jak tlakovým,tak i tím srdečním.U tlaku byl výsledek v pořádku,ale u toho rdečního byly zaznamenány extrasystoly,ale pan to doktor to vyhodnotil vzhledem k mému věku(je mi 40)za normální a nechal mě bez léčby.Nevíte,čím by ty záchvaty bušení srdce byly způsobeny a co mám dělat?Vždycky mě to vyděsí a je to velmi nepříjemné.A to časté přeskakování srdce je taky nepříjemné.Nemůžu mít nějakou srdeční chorobu? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě obtíží, bude vhodné natočit EKG. Buď zavolat RZP nebo navštívit pohotovost. Další možností epizodní záznamník EKG, kdy máte u sebe kartičku na 3 týdny. Při obtížích přiložíte k hrudníku a zaznamená se EKG křivka.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x