Bušení srdce při snížené funkci štítné žlázy

Dobrý den, od dětství se léčím se sníženou funkcí št. žlázy. Beru Euthyrox a poslední týden mě trápí bušení srdce, nespavost, častá stolice, neklid, občas nevolnost a dušnost. Byla jsem na vyšetření u prak. lékaře, ale dle odběru krve jsou hodnoty TSH a T4 v normě. Tlak byl 130/80, srdce 84/min. Byl mi předepsán Bisoprolol na snížení srdeční frekvence. Je opravdu vhodné ho užívat při hypofunkci š.ž. ? Mám z užívání tohoto léku obavy, protože se užívá při vysokém krevním tlaku, který já mám většinou nízký. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, snížená funkce štítné žlázy není kontraindikací užívání bisoprololu. Pokud máte strach z poklesu tlaku, pak doporučuji monitorovat tlak nebo snížit dávku v případě např. točení hlavy při změně polohy z horizontály do vertikály. Pokud vám ale lék na vaše obtíže nepomůže, pak by asi bylo vhodné pátrat dál po příčině. Držím palce.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: