Časté angíny

Dobrý den, hodně trpím na angíny už skoro dva roky, ale poslední rok a půl je nejhorší. Občas mi angína dá pauzu na měsíc či dva, ale jinak, každý měsíc a teď dokonce se mi angína vrací týden po dobrání antibiotik 3x za sebou. Už jsem zoufalá, protože testy na krev či výtěr v krku, všechno je údajně v porádku. Doktorka mě posílala i na ORL na amblanci, ale tam se taky nic zvláštěnjšího nedělo, akorát mi řekli ať si nechám vyndat mandle, ale to opravdu nechci a vzít si je nenechám. Nevíte čím by to mohlo být způsobené? Moje doktorka sama neví co s tím a já už nevím že na co byc se měla nechat vysšetřit aby se na to přišlo. Moje tělo už nezvládá tolik antibiotik za sebou. Děkuji a odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená Martino, stavíte se o odstranění mandlí dost striktně negativně. Sama nejsem zastáncem odstranění mandlí, ale posledního výzkumu v Pitsburku jsou dané dle výzkumu přesné indikace k TE. Příčina opakování angin je různá, možná máte i sníženou imunitu, ale jakmile máte 6x do roka anginu s teplotou, jde o indikaci k odstranění mandlí . Požádejte svou lékařku, aby Vám dala léky na podporu imunity, ale nedojde-li ke změně, nechte si mandle odstranit. Mají sice svou funkci, ale v tomto případě Vám opakované anginy více ubližují a dále imunitu Vašeho těla snižují. Znovu zvažte doporučení ORL lékaře.

MUDr. Helena Rosická
MUDr. Helena Rosická

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL Rosička s.r.o., ambulance ORL pro dospělé a děti, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: