Časté angíny

Dobrý den, mám 8-letou dceru, která během posledních 6 měsíců byla 5x nemocná, z toho 2x angína, 1x streptokok, a pak 2x rýma a kašel. Byla jí 3x posobě podávána antibiotika. dokonce brala Luivac. Neustále ji bolí v krku a nemůžeme se zbavit rýmy, která je žlutozelená, naposled na ni podány antibiotické kapky, které stejně nepomohly. Bylo nám řečeno, že vše je díky trochu zvětšené nosní mandli, která bude muset ven. Jaký názor máte Vy? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stav může být skutečně podněcován zvětšenou nosní mandlí, která může bránit dostatečnému proudění vzduchu v nosohltanu a nose a znesnadňovat samočištění sliznic a podporovat přetrvávání infekce. Na druhou stranu do určité míry je zvětšení nosní mandle v tomto věku normální a žádoucí, jako normální reakce na cizorodé působky přicházející do nosohltanu. Takže nosní mandli odstranit, pokud je zvětšená příliš a opravdu zhoršuje stav a nelze ji jinak přimět, aby se zmenšila. Jinak - pokud jste tedy ještě toto nezkoušeli - někdy pomáhá "zředit rýmu" = zředit hleny, aby se snadněji vyčistil nos, kapkami nebo sirupem na ředění kašle (užívat jako při kašli, tj.ústy, ne nosem, v obvyklých dávkách pro dítě), pečlivě čistit nos, kapat dezinfekční kapky do nosu a pak dát rychle hlavu mezi kolena, aby se kapky dostaly nahoru do dutin a ke stropu nosohltanu, pak noc vyčistit (vysmrkat) - tohle provádět ráno a večer před spaním. A samozřejmě snažit se, aby se probíhající infekce doléčila, tj. pokud možno nechat dcerku doma, dokud smrká a určitě, dokud má teploty a pak ještě tři dny po normalizaci teploty, a cca 2 až 3 týdny po odeznění onemocnění dcerku nenechat cvičit ani jinak se fyzicky přepínat, zkrátka důkladně dodržet rekonvalescenci.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: