Časté nutkání močit + bolest zad

Dobrý den, omlouvám se, že Vás otravuji, ale mám dlouhodobý zdravotní problém s močovým ústrojím a bolesti zad (kolem oblasti ledvin). Cca v polovině prosince roku 2015 se mi začalo chtít stále na toaletu (malou stranu). Nic jsem nechtěl podcenit a hned jsem jel na urologii (praktický lékař měl dovolenou). Lékař mi nasadil tablety TRIPRIM 200mg na 5 dní. Po dobrání těchto antibiotikum se stav zlepšil, ale nebylo to stále ono (někdy se mi na toaletu chtělo, jindy zase ne, nebylo to nic hrozného). Bohužel jsem čekal, jestli to přes vánoce nepřejde. Občas jsem začal cítit malý tlak na bocích (u ledvin). K praktickému lékaři jsem šel hned po novém roce. Dal jsem moč a nasadil mi antibiotika COTRIMOXAZOL. Výsledek po dobrání nebyl žádný, tak jsem byl poslán na urologii. Tam mi vzali moč a nasadil CIPLOX 500mg. Byl jsem také poslán na sono ledvin, močového měchýře + prostaty, tam bylo vše v pořádku. V moči jsem měl nález ESCHERICHIA COLI. Po dobrání těchto antibiotik výsledek byl stále stejný. Na urologii mi proto předepsali další antibiotika, znovu TRIPRIM 200mg tentokrát na 10 dní a vzali mi znovu moč. Moč byla v pořádku, tak mi předepsali tablety ZABCARE 5mg a už je beru přes 5 týdnů 2 tablety ráno. Jenže výsledek pořád není dobrý. Stále po vyčůrání se mi trochu chce na toaletu a také cítím bolest zad, která se mi zdá že stupňuje. Se zády jsem problém nikdy neměl, začalo to až s tímto zánětem. Nyní jsem se léčil na STREPTOKOKA a znovu jsem měl ATB Augmentin 1g bral jsem ho 7dní. Je mi 26 let a bojím se, že mám něco s ledvinami, nebo rakovinu močového měchýře, ale na SONO nic nenašli a v moči teď také nic nebylo. Píši Vám, protože už si nevím vůbec rady. V příloze zasílám zprávy + výsledky z vyšetření. Příloha je seřazena od č.1 do č.7. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem věku se rakovina močového ústrojí nevyskytuje. Pravděpodobně o zánět, možná infekční (pohlavně přenosná bakterie). Měl byste být spíš fyzicky v klidu, hodně pít, vynechat dráždivé tekutiny a stravu - kyselé, pálivé, alkohol, cigarety. Při trvání potíží by mohlo být přínosné urologické vyšetření

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: