Častý rentgen zubů

Dobrý den, během půl roku jsem nechtěně absolvovala celkem 3x běžný celkový rentgen zubů a záhy nato jsem onemocněla sníženou funkcí štítné žlázy. Myslíte, že to spolu souviselo? Děkuji R.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marcelo, při rtg vyšetření se používají nízké dávky záření, bezpečné pro lidské zdraví, ale samozřejmě záleží na výši dávky, počtu jednotlivých dávek a odstupu mezi nimi. Vzhledem k tomu, že štítná žláza patří mezi ty více citlivé na účinky rtg záření, úplně stoprocentně nelze vyloučit souvislost s rozvojem poruchy funkce štítné žlázy a opakovaným rtg vyšetřením. Na tuto otázku by vám ale možná lépe odpověděl odborník rentgenolog.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: