Čepy na mandlích

Dobrý den, dostal jsem už podruhý za 2 měsíce angínu. Poprvý jsem musel chodit na penicilin, podruhé zabrali antibiotika. Vše už mám podle doktora v pořádku, ale pořád mám drobné čepy na mandlích. Poradil mi at jim kysané zelí. Snažim se ještě kloktat a stříkám si Strepsils do krku, ale myslim že to moc nezabírá. Nic už mi není, horečky nemám, v krku mě nebolí jenom mám v krku ty čepy a bojim se, že se mi za chvíli vrátí zase angína.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Václave. Pokud jste měl krátce po sobě 2x bakteriální angínu, je běžné, že mandle ještě nějakou dobu jsou zduřelé a "více pracují" - což se může projevit i tvorbou čepů. Tento stav neznamená trvající infekci. Pokud jste tedy byl léčen dostatečnou dobu dostatečnou dávkou vhodných antibiotik a cítíte se dobře, čepy samotné neřešte, mandle se "zklidní" časem samy.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: