Chlamydie

Dobrý den, nechala jsem si udělat testy na pohlavní choroby, včetně chlamydií, bylo mi zjištěno pozitivní Chlamydie Pn. IgA, Index pozit. IgA 1.6, ostatní negativní - Pn.IgG, Tr.IgA, Tr.IgG, v nálezu je napsáno "proběhlá nebo perzistující infekce akutní inf., reaktivace nebo odeznív. infekce, ale zaškrtnuté je časná aktivní infekce nebo perzist. IgA seronegativní. Byla jsem na gynekologii, protože jsem si myslela, že je to vaginální, ale doktor mi řekl, že ne a že nemůže posoudit, kde ta infekce je. Dal mi antibiotika, že pro ně nemusím jinam a měsíc po jejich dobrání mám jít znovu na test. Pokud to bude stále pozitivní, tak mám jít na plicní. Prý to asi bude plicní bakterie a přenáší se kapenkami. Takže dá se nějak poznat, kdy jsem se nakazila? Líbala jsem se během asi 3 týdnů se 3 muži, nevím, dvěma z nich jsem to už řekla, ať si někam zajdou. Mám opravdu čekat až doberu antibiotika a pak ten měsíc? Mám radši zůstat doma? nebo nevadí, že chodím do práce? Nechci nikoho nakazit a kolegové mají malé děti...Posílám i výsledky testů. mockrát vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, plicní forma chlamydiové infekce je poměrně vážné infekční onemocnění. Přesto pokud jste již léčena antibiotiky, neměla byste pro své okolí představovat nějaké výraznější nebezpečí. Přesto bych ale doporučoval vyhnout se přímému fyzickému kontaktu (líbání). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: