Chlamydie

Dobrý den, mám podezření na chlamydia trachomatis a zajímalo by mě, pokud by se to opravdu potvrdilo, jak dlouho už to můžu mít a kolik partnerů sem mohla v minulosti nakazit. Je možný že už to mám třeba půl roku a mám to od partnera,se kterým sem v tu dobu byla? Děkuji za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nechte si nechat provést tzv. serologické vyšetření na chlamydia trachomatis. Dle druhu přítomných protilátek se dá určit, zdali jste nakažena, zda u Vás probíhá akutní infekce, zda je to Vaše první setkání s touto infekcí, zda máte pouze tzv. paměťové protilátky atd. Dle zastoupení jednotlivých protilátek se dá říci, jaká je situace.Toto onemocnění je infekční a nejčastěji se přenáší pohlavním stykem.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: