Chlamydie ?

Dobrý den, prosím Vás o radu, můj přítel má vysoké teploty, oteklo mu koleno a kotník, bolí ho to, nemůže na nohu našlápnout a zanítily se mu oči.. byl u lékařky a ta mu řekla, že si myslí , že je to chlamydie. Výsledky testu bude vědět až ke konci příštího týdne, nasadila mu antibiotika. Prosím vás, jsem vyděšená, protože všude čtu , že se jedná o pohlavní nemoc, já žádné příznaky nemám, ani jsem neměla, žijeme spolu přes rok. Myslíte , že se jedná opravdu o chlamydie a mám si zajít také na testy ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Katko. Chlamydiová infekce připadá v úvahu jako jedna z příčin, ale ne jediná. V případě zánětů kloubů a zánětů spojivek by se mohlo jednat i o autoimunitní chorobu, je třeba důkladné vyšetření. Dělat předčasné závěry o přenosu chlamydií je zbytečné, vyčkejte výsledků vyšetření Vašeho přítele. Pokud nemáte žádné příznaky, v první řadě bych se být Vámi zaměřila na podporu přítele v nemoci. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: